Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli

Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli

4.6 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di carota pelata e a pezzi
    80 g
  • di porro a pezzi
    160 g
    160 g di cipolla bianca, a pezzi
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di mandorle pelate + q.b.
    40 g
  • di pinoli sgusciati + q.b.
    20 g
  • farina tipo 00 q.b.
  • di bocconcini di carne di vitello senza nervi
    600 g
  • di birra chiara
    150 g
  • di dado per brodo vegetale
    5 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 432.3 kcal / 1809 kJ
Białko 37.2 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 412.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...