Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bianca bramata
Salsicce al pomodoro
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di salsicce di maiale a pezzi (3-4 cm)
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 300 - 350 g di passata di pomodoro
- 1 dado di carne o vegetale
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- 50 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2407.5 kJ / 575.3 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1669.6 mg
Alternatywne przepisy
Cavolfiori e cavoletti di Bruxelles a vapore
20 Min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30min
Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure
35min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 15 Min
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Torta salata con ragù
1 Std. 30 Min
Frullato viola
10 Min
Zuppa marchigiana di legumi e salsiccia
45min
Risotto zafferano e salsiccia
40min
Braciole pugliesi
1 Std.
Gramigna alla salsiccia
45min
Risotto mele, speck e timo
40min