Coxas de frango tropicais com tosta havaiana

Coxas de frango tropicais com tosta havaiana

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 doses

Składniki

Marinada
  • coxas de frango s/ pele e s/ osso
    6 - 8
  • dentes de alho
    3
  • gengibre fresco cortado em rodelas (2 mm)
    30 g
  • ananás em lata, às rodelas escorrido (reserve o sumo)
    200 g
  • caldo de galinha caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de galinha
  • sumo de lima
    20 g
  • óleo vegetal
    20 g
  • ketchup
    60 g
  • molho de soja
    50 g
  • molho sriracha
    20 g
  • mel
    50 g
  • sal
    1 c. chá de
Grelhar e montar
  • pão de forma p/ servir
    8 - 10 fatias de
  • queijo
    8 - 10 fatias de
  • Salsa picada q.b. p/ guarnecer
  • lima cortada em gomos p/ regar
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 552.6 kcal / 2312.1 kJ
Białko 33.6 g
Tłuszcz 33.6 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 1111.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...