Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g azeite
- 3 dentes de alho
- 500 g carne de vaca p/ guisar cortada em cubos (3 cm aprox.) (seca com papel de cozinha)
- 100 g vinho branco
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 10 g farinha
- 70 - 80 g presunto em cubos
- 1 c. sopa de paprika
- 400 g caldo de carne caseiro líquido
- 1 cubo de caldo de legumes
- 600 - 700 g mistura de legumes congelados
- 4 ovos cozidos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2557 kJ / 611 kcal
- Białko
- 41.8 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1026.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rancho
24h
Carne guisada com molho de tomate e arroz de ervilhas
10h
Tripas à moda da Régua
2óra 30p
Carne desfiada tradicional taiwanesa
1h 40 min
Peito de pato com molho de laranja
2h 20min
Canja de galinha
55min
Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
3 Std. 55 Min
Ganso de vitela estufado
11 Std. 30 Min
Carne de vaca estufada com gnocchi
1h 30 min
Carne guisada desfiada com massa
6h 20min
Bochechas de porco lento
16h
Moelas
7 Std.