Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 pernas de frango (1500 g aprox.)
- 200 g vinho branco
- 3 dentes de alho
- 1 c. sopa de colorau
- 2 c. chá de sal
- pimenta q.b.
- 20 folhas de hortelã
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
-
300
g tomate maduro
lub 300 g tomate em pedaços - 50 g vinho branco
- 150 g água
- 800 g favas descongeladas
- 4 folhas de hortelã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2714.5 kJ / 648.8 kcal
- Białko
- 59.7 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1098.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombo de porco com vegetais
40 min
Salada de arroz com atum
35 Min
Salmão com molho de alho-francês e batata
50 menit
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1j 30 menit
Salada de batata com atum e ovo
40 min
Pilaf de arroz selvagem com porco
1h 10 min
Lombo de porco à brasileira
2 godz. 25 min
Cuscuz com frango, funcho e laranja
20 min
Arroz de cenoura
30 min
Quadrados de melancia
7 Std.
Salada de frango e abacate
25 min
Frango com pimentos, cebola e arroz
1j