Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 pernas de frango (1500 g aprox.)
- 200 g vinho branco
- 3 dentes de alho
- 1 c. sopa de colorau
- 2 c. chá de sal
- pimenta q.b.
- 20 folhas de hortelã
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
-
300
g tomate maduro
lub 300 g tomate em pedaços - 50 g vinho branco
- 150 g água
- 800 g favas descongeladas
- 4 folhas de hortelã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2714.5 kJ / 648.8 kcal
- Białko
- 59.7 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1098.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35 min
Guisado de porco com puré de batata
9 godz.
Almôndegas com legumes estufados
45 min
Frango à Gomes de Sá
1h 20min
Frango com rum e coca-cola
40 min
One pot de massa com salsicha
30 min
Sopa de entulho com tortellini
30 min
Omelete de claras com curgete
30 min
Massa com molho de tomate assado
30 min
Salada de arroz com atum
35 min
Miniquiches com base de fiambre
35 min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30 min