Urządzenia i Akcesoria
Dyniowy chleb na zakwasie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 18 godz. 20 min
26 kromek
Składniki
Zaczyn (dzień wcześniej) i pieczenie dyni
-
120 g wody
-
10 - 20 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
120 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
250 g dyni Hokkaido pokrojonej w 2-3 cm plastry (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe
-
280 g wody
-
1 szczypta suchych drożdży1 mały kawałek drożdży świeżych (opcjonalnie) wielkości ziarna grochu
-
510 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
15 g soli
-
skrobia ziemniaczana do oprószenia
-
10 kostek lodu do zaparowania piekarnika
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
225.4 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
383 kJ /
91.5 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy z komosą ryżową
24 godz.
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 godz. 40 min
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19 godz.
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.