Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
TM6

Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu

(Brak ocen)

Składniki

Masa marcepanowa

  • 150 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
  • 150 g cukru pudru
  • 1 białko
  • 2 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego
  • 1 - 2 krople barwnika spożywczego, w dowolnym kolorze
  • 40 orzechów włoskich, łuskanych, połówek (ok. 120 g)

Gorąca kąpiel wodna

  • 1000 g wody

Karmel

  • 300 g cukru
  • 30 g wody
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
  • 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
756.3 kJ / 180.8 kcal
Białko
2.9 g
Węglowodany
25.2 g
Tłuszcz
8.6 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
1.4 g
Sód
6.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy