
Urządzenia i Akcesoria
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
Masa marcepanowa
-
150 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
-
150 g cukru pudru
-
1 białko
-
2 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego w dowolnym kolorze
-
40 orzechów włoskich, łuskanych, połówek (ok. 120 g)
Gorąca kąpiel wodna
-
1000 g wody
Karmel
-
300 g cukru
-
30 g wody
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
180.8 kcal /
756.3 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
25.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
6.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kawowy sos karmelowy
45min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4hod. 30min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8hod. 40min
Mazurek na orkiszowym spodzie z kremem orzechowym
2hod. 30min
Napój z orzechów laskowych
10min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9hod.
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3hod. 30min
Slush z mrożonych owoców z aquafabą
10min
Torcik w kształcie serca
1hod. 30min
Ciasteczka z żółtek
2hod. 15min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1hod. 15min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1hod.