
Urządzenia i Akcesoria
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
Masa marcepanowa
-
mąki migdałowej (patrz wskazówka)150 g
-
cukru pudru150 g
-
białko1
-
ekstraktu migdałowego, naturalnego2 krople
-
barwnika spożywczego w dowolnym kolorze1 - 2 krople
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek (ok. 120 g)40
Gorąca kąpiel wodna
-
wody1000 g
Karmel
-
cukru300 g
-
wody30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
180.8 kcal /
756.3 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
25.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
6.8 mg