Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu

Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk

Składniki

Masa marcepanowa
  • 150 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
  • 150 g cukru pudru
  • 1 białko
  • 2 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego
  • 1 - 2 krople barwnika spożywczego w dowolnym kolorze
  • 40 orzechów włoskich, łuskanych, połówek (ok. 120 g)
Gorąca kąpiel wodna
  • 1000 g wody
Karmel
  • 300 g cukru
  • 30 g wody
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego
  • 1 łyżka octu do Mycia Wstępnego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 180.8 kcal / 756.3 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 25.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 6.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...