Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu

Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk

Składniki

Masa marcepanowa
  • mąki migdałowej (patrz wskazówka)
    150 g
  • cukru pudru
    150 g
  • białko
    1
  • ekstraktu migdałowego, naturalnego
    2 krople
  • barwnika spożywczego w dowolnym kolorze
    1 - 2 krople
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek (ok. 120 g)
    40
Gorąca kąpiel wodna
  • wody
    1000 g
Karmel
  • cukru
    300 g
  • wody
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 180.8 kcal / 756.3 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 25.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 6.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...