Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym

Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym

4.2 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

Kokosowa jaglanka
  • 500 g wody
  • 400 g mleczka kokosowego (1 puszka)
  • 100 g płatków jaglanych
  • 10 g cukru
  • 1 szczypta soli
Sos truskawkowo-miętowy
  • 4 - 6 liści mięty, świeżych (patrz wariant)
  • 400 g truskawek, świeżych
  • 40 g cukru
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 57.5 mg
Białko 6 g
Kalorie 1597.3 kJ / 381.8 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Węglowodany 45.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...