
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
Kokosowa jaglanka
-
wody500 g
-
mleczka kokosowego (1 puszka)400 g
-
płatków jaglanych100 g
-
cukru10 g
-
soli1 szczypta
Sos truskawkowo-miętowy
-
liści mięty, świeżych (patrz wariant)4 - 6
-
truskawek, świeżych400 g
-
cukru40 g
-
skrobi ziemniaczanej10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
381.8 kcal /
1597.3 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
57.5 mg