Urządzenia i Akcesoria
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
Kokosowa jaglanka
-
500 g wody
-
400 g mleczka kokosowego (1 puszka)
-
100 g płatków jaglanych
-
10 g cukru
-
1 szczypta soli
Sos truskawkowo-miętowy
-
4 - 6 liści mięty, świeżych (patrz wariant)
-
400 g truskawek, świeżych
-
40 g cukru
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
57.5 mg
Białko
6 g
Kalorie
1597.3 kJ /
381.8 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Węglowodany
45.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Owsianka z orzechów i ziaren; Smoothie buraczane
25 min
Płatki ryżowe na mleku z owocami; Sos czekoladowy
15 min
Czekoladowa owsianka; Gruszki duszone na parze
35 min
Migdałowa quinoa z owocami
30 min
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20 min
Owsianka kokosowa z malinami i borówkami
20 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 min
Owsianka z chia
20 min
Owsianka z komosą ryżową
15 min