Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym

Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym

4.2 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

Kokosowa jaglanka
  • wody
    500 g
  • mleczka kokosowego (1 puszka)
    400 g
  • płatków jaglanych
    100 g
  • cukru
    10 g
  • soli
    1 szczypta
Sos truskawkowo-miętowy
  • liści mięty, świeżych (patrz wariant)
    4 - 6
  • truskawek, świeżych
    400 g
  • cukru
    40 g
  • skrobi ziemniaczanej
    10 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 381.8 kcal / 1597.3 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 45.9 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 57.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...