Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 ½ cube de bouillon
- 40 g de beurre, en morceaux
- 60 g de farine
- 40 g de concentré de tomate
- du sel
- du poivre moulu
- 10 g de vinaigre de vin
- 6 cornichons, en rondelles
- ¼ de c. à café de sauce au piment, type Tabasco®
- Wartości odżywcze
- na 850 g
- Kalorie
- 2403.2 kJ / 574.4 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 5501 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras vapeur aux épices, abricots secs et pruneaux
13 godz. 40 min
Matelote de roussette au vin rouge
1 godz. 30 min
Rognons de veau sauce madère
20 min
Soupe à l'oignon gratinée
30 min
Velouté de tomate
40 min
Sauce à l'oseille
35 min
Tarte à gros bords
1 Std. 50 Min
Gelée de pomme
4h
Sauce madère
35 min
Sauce Messine
10min
Flan sans pâte
6h
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min