![Sauce piquante Sauce piquante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85eb73fcd4f3b7dd6e75e49aae1fdd4f/Derivates/fc65c0bb7774554f25ac33ef0391b92ca6197821.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 ½ cube de bouillon
- 40 g de beurre, en morceaux
- 60 g de farine
- 40 g de concentré de tomate
- du sel
- du poivre moulu
- 10 g de vinaigre de vin
- 6 cornichons, en rondelles
- ¼ de c. à café de sauce au piment, type Tabasco®
- Wartości odżywcze
- na 850 g
- Kalorie
- 2403.2 kJ / 574.4 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 5501 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 Std. 45 Min
Sauce madère
35min
Rognons de veau sauce madère
20min
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Velouté de tomate
40min
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Rouelle de veau aux carottes
50 min
Matelote de roussette au vin rouge
1 godz. 30 min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3h 20min
Far breton aux pruneaux
1 godz.
Flan sans pâte
6klst
Flan pâtissier feuilleté
7h 40 min