Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de café en grains
- 1000 g de lait
- 150 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 30 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 849 kJ / 201.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 60.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Semoule au coulis de mangue
1 Std. 50 Min
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 Std. 45 Min
Crème lait de coco-cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Crème dessert à la vanille
3 godz. 40 min
Crème express chocolat-vanille
20 Min
Crème dessert au sirop d'érable
20 Min
Crème renversée au café
2h
Œufs au lait et à la vanille
5h
Crème catalane
4h 25min