![Sauce madère Sauce madère](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f7957b91dd8b269ceb4261ec08894c44/Derivates/789eb0a22ec1202e5918f782fe97e28e3c07f116.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre doux
- 30 g de farine de blé
- 1 feuille de laurier
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 30 g de madère
- 2 échalotes
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 2226.1 kJ / 532.1 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 231.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joues de porc au cidre
1h 45 min
Sauce piquante
35min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Rognons de veau sauce madère
20min
Baeckeoffe revisité par Eric Guérin
2h 10min
Marquise au chocolat, crème anglaise
6h 35 min
Beurre d'escargot
10min
Sauce marchand de vin
1h 15min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1h 15min
Matelote de roussette au vin rouge
1h 30min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3h 20min
Far breton aux pruneaux
1h