Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre doux
- 30 g de farine de blé
- 1 feuille de laurier
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 30 g de madère
- 2 échalotes
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 2226.1 kJ / 532.1 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 231.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 min
Jambalaya de poulet
40min
Rognons de veau sauce madère
20 Min
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4h
Sauté de porc à la moutarde et panais
50min
Beurre bordelais
30min
Sauce marchand de vin
1 Std. 15 Min
Sauce au thon
5 Min
Sot-l'y-laisse au cidre
55 min
Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux
1 godz. 5 min
Beurre d'escargot
10 Min
Sauce piquante
35min