Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé et coupé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 80 - 100 g de confiture de prunes (voir "Conseil(s)")
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1243.8 kJ / 297.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 3.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza à l'agneau et aux petits pois
1h
Cake aux abricots et au citron
55min
Far breton aux pruneaux
1h
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3 Std.
Cobbler aux poires et crème de cassis
1 Std. 10 Min
Tarte briochée aux abricots
3h 10 min.
Shaomai au porc et aux crevettes
1h 30min
Chausson aux prunes
1 Std. 40 Min
Chouquettes du goûter
35min
Compote pomme-vanille et biscuits moelleux coco
1h
Clafoutis aux cerises
45min
Confiture figue et vanille
40min