![Far breton aux pruneaux Far breton aux pruneaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/16c599c6c103d7003049eb7e5c09699c/Derivates/8ccf17b515de69d84fc1c64a887f6fef578ced09.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 750 g de lait
- 200 g de farine
- 25 g de rhum
- beurre, pour le moule
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1310 kJ / 310 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tuiles à la noix de coco et au sésame
30min
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Far breton aux pruneaux
1j 10 menit
Gâteau léger aux pommes
1h
Clafoutis aux pommes et amandes
1h
Meringues aux amandes
2h 50min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Flan aux pommes
50min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 godz. 45 min
Financiers aux amandes
20 min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Flan sans pâte
6小时