Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de beurre, et 1 noisette pour les moules
- 250 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 120 g de sucre en poudre
- 70 g de farine T55
- 3 jaunes d'œufs
- 25 g de rhum ambré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 357 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney de mûres et d'oignons
6u. 50min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Baba au rhum
4h
Cannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2h 15min
Clafoutis aux prunes
1 Std. 15 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Brioche feuilletée
5h
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min
Financiers aux amandes
20 Min
Brioche Nanterre
4h 15min
Crumble pommes-framboises
50min