Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 3 jaunes d'œufs
- 5 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 750 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Semoule au coulis de mangue
1h 50min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Semoule au chocolat
50 menit
Crème dessert
15min
Crème dessert à la vanille
3 Std. 40 Min
Crème express chocolat-vanille
20 min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Œufs au lait au caramel
55 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Riz au lait caramel
1j 30 menit
Crème au café
2j 30 menit
Petits pots de crème à la vanille
1 godz. 35 min