![Foie gras sous-vide Foie gras sous-vide](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47448D0D-A1DC-4567-A274-E483266D7C00/Derivates/836a944a-b158-4151-aacf-d94ae6479016.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de canard cru (400 g env.)
- 4 c. à soupe de cognac
- 2 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre 5 baies
- 1400 g d'eau
- 10 g de jus de citron
- glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1406.5 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 857 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème anglaise Mode Sauce
15 min
Nougatine aux cacahuètes
1h 30min
Caramel liquide
25 Min
Chutney d'oignon rouge
24 Std.
Sauce au caramel
1h 30min
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1 godz. 5 min
Poires sous-vide à la cannelle
2 Std. 5 Min
Joues de porc sous-vide au vin rouge
8 Std. 45 Min
Saumon teriyaki sous-vide
1 Std. 20 Min
Sous-vide filets de poulet
1h 55min
Sous-vide magrets de canard
2h
Foie gras de canard
72 godz.