Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 1 c. à café de vanille en poudre
- 15 g de sucre de canne complet non raffiné
- 2 œufs
- 25 g de fécule de maïs
- le zeste d'une orange non traitée
- 25 g de crème liquide entière
- 1 c. à café de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Crème express chocolat-vanille
20 Min
Crème au praliné
2h 20 min
Crème dessert saveur madeleine
20 Min
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 Std. 45 Min
Crèmes au chocolat light
1 Std. 25 Min
Crème dessert aux noisettes
2 Std. 40 Min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 Min
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1h 20min
Œufs au lait et à la vanille
5h
Flan sans pâte
6h
Petits pots de crème à la vanille
1小时 35 分钟