
Urządzenia i Akcesoria
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 słoików
Składniki
-
1600 g wiśni, świeżych bez pestek (patrz wskazówka)
-
2400 g wody
-
150 - 250 g cukru
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
262.3 kcal /
1097.6 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
65.9 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
24.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1h 10min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Dżem z owoców jagodowych
1h
Syrop malinowy
1h 25min
Dżem malinowy
40min
Powidła wiśniowe
1h 55min
Dżem z owoców leśnych
40min
Sok z ciemnych winogron
40min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30min
Kompot wiśniowy
35min