Wersje kompatybilne
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g wiśni, wydrylowanych (patrz wskazówka)
- 2400 g wody
- 150 - 250 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1097.6 kJ / 262.3 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 24.3 mg
Alternatywne przepisy
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3h 30min
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48 Std. 25 Min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 Min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 Std. 15 Min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 Min
Syrop malinowy
1 Std. 25 Min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
45 Min
Zupa botwinka
40 Min
Dżem z owoców leśnych
40 Min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 Min