Urządzenia i Akcesoria
Malinianki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
25 g mąki pszennej
-
20 g cukru
-
20 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
Ciasto
-
1 jajko
-
130 g mleka
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g cukru
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
100 - 130 g malin, świeżych (3-4 maliny na szt.)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
37.9 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1030.2 kJ /
246.2 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cynamonki
2 godz. 15 min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6, TM7)
1 godz. 35 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min