Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)

Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)

4.5 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • fresh lemongrass white part only, cut into pieces
    3 stalks
  • fresh turmeric peeled and cut into pieces
    40 g
  • fresh galangal peeled and cut into pieces
    50 g
  • makrut lime leaves
    10
  • vegetable oil
    50 g
  • Korean chilli paste (gochujang)
    10 g
  • ground turmeric
    ¾ tsp
  • coconut cream
    500 g
  • palm sugar
    20 g
  • coconut water
    300 g
  • fish sauce standard or vegan
    1 tsp
  • xanthan gum (see Tips)
    1 - 2 pinches
  • freshly squeezed lime juice
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 474.9 kcal / 1986.8 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 29.4 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 25.7 g
Sód 337.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...