Curried sausages and lentils
TM5 TM6

Curried sausages and lentils

4.5 (2 oceny)

Składniki

  • ½ tsp dried fennel seeds
  • ½ tsp cumin seeds
  • 1 tsp coriander seeds
  • 2 tsp ground turmeric
  • 1 piece fresh ginger (2 cm), peeled
  • 4 garlic cloves
  • 1 - 2 long red chillies, deseeded if preferred
  • 4 sprigs fresh coriander
  • 1 tbsp olive oil
  • 100 g carrot, cut into pieces
  • 2 celery stalks, cut into pieces
  • 100 g red pepper, deseeded and cut into pieces
  • 2 tbsp soy sauce
  • 1 tbsp tamarind paste (see tip)
  • 1 tbsp oyster sauce (opcjonalnie)
  • 1 tbsp brown sugar
    lub 1 tbsp sugar
  • 900 g water
  • 300 g dried French green lentils (see tip)
  • 500 g raw sausage (e.g. beef or pork)
  • 270 g coconut cream
  • 60 g peanut butter
  • 150 g broccoli, broken into florets (3 cm)
  • 150 g cauliflower, broken into florets (3 cm)
  • 100 g fresh green beans, trimmed and cut into thirds

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
4092 kJ / 974 kcal
Białko
49.4 g
Węglowodany
45.4 g
Tłuszcz
63.1 g
Błonnik
22.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy