Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tsp dried fennel seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 piece fresh ginger (2 cm), peeled
- 4 garlic cloves
- 1 - 2 long red chillies, deseeded if preferred
- 4 sprigs fresh coriander
- 1 tbsp olive oil
- 100 g carrot, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 100 g red pepper, deseeded and cut into pieces
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp tamarind paste (see tip)
- 1 tbsp oyster sauce (opcjonalnie)
-
1
tbsp brown sugar
lub 1 tbsp sugar - 900 g water
- 300 g dried French green lentils (see tip)
- 500 g raw sausage (e.g. beef or pork)
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter
- 150 g broccoli, broken into florets (3 cm)
- 150 g cauliflower, broken into florets (3 cm)
- 100 g fresh green beans, trimmed and cut into thirds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4092 kJ / 974 kcal
- Białko
- 49.4 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 63.1 g
- Błonnik
- 22.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Black bean spaghetti bolognese (gut health)
45 min
Tuna mornay
45 min
Quick chicken curry
35min
Shepherd's pie with butter bean mash
1u.
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Pea and ham soup
2h 20 min
Curried sausages and lentils
1u.
Shepherd's pie
55min
Curried Sausages and Lentils
1u.
Bolognaise sauce for two
20min
Irish lamb stew
6u. 20min
Chicken and sweet corn soup
30min