Urządzenia i Akcesoria
Lamb dhansak
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 godz. 45 min
6 portions
Składniki
Lamb and spice paste
-
boneless lamb shoulder cut into pieces (approx. 4 cm)500 g
-
garlic paste (see Tips)3 tsp
-
ginger paste plus 1 tsp extra (see Tips)1 tbsp
-
salt2 tsp
-
toor dal (see Tips)100 g
-
mung dal (see Tips)50 g
-
chana dal (see Tips)50 g
-
hot water for soaking
-
cumin seeds2 tsp
-
coriander seeds2 tsp
-
cinnamon quill1
-
black peppercorns1 tbsp
-
cardamom pods (green)4
-
cardamom pods (black)2
-
dried bay leaves2
-
fenugreek seeds1 tsp
-
fresh long green chillies trimmed and cut into halves, plus extra sliced to serve4
Masala
-
ghee (see Tips)1 tbsp
-
brown onions (approx. 360 g), cut into quarters2 - 3
-
ground turmeric½ tsp
-
fresh tomatoes (approx. 3 tomatoes), cut into quarters300 g
-
tamarind paste (see Tips)1 tbsp
-
salt1 tsp
-
water200 g
-
pumpkin flesh cut into pieces (2 cm)100 g
-
fresh mint leaves for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1244.5 mg
Białko
23.9 g
Kalorie
1762.8 kJ /
419.7 kcal
Tłuszcz
25.4 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tandoori chicken
45 min
Lamb saag
1 godz. 30 min
Everyday Indian curry paste
30 min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Gobi masala
30 min
Coconut lamb curry
2 godz.
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Cucumber and mint raita
30 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min