
Urządzenia i Akcesoria
Lamb dhansak
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 godz. 45 min
6 portions
Składniki
Lamb and spice paste
-
boneless lamb shoulder cut into pieces (approx. 4 cm)500 g
-
garlic paste (see Tips)3 tsp
-
ginger paste plus 1 tsp extra (see Tips)1 tbsp
-
salt2 tsp
-
toor dal (see Tips)100 g
-
mung dal (see Tips)50 g
-
chana dal (see Tips)50 g
-
hot water for soaking
-
cumin seeds2 tsp
-
coriander seeds2 tsp
-
cinnamon quill1
-
black peppercorns1 tbsp
-
cardamom pods (green)4
-
cardamom pods (black)2
-
dried bay leaves2
-
fenugreek seeds1 tsp
-
fresh long green chillies trimmed and cut into halves, plus extra sliced to serve4
Masala
-
ghee (see Tips)1 tbsp
-
brown onions (approx. 360 g), cut into quarters2 - 3
-
ground turmeric½ tsp
-
fresh tomatoes (approx. 3 tomatoes), cut into quarters300 g
-
tamarind paste (see Tips)1 tbsp
-
salt1 tsp
-
water200 g
-
pumpkin flesh cut into pieces (2 cm)100 g
-
fresh mint leaves for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
419.7 kcal /
1762.8 kJ
Białko
23.9 g
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
20.3 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
1244.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Thai red curry paste
15 min
Thai red curry paste
10 min
Bombay aloo
40 min
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Lamb saag
1 godz. 30 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Beef madras
1 godz. 30 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Onion bhaji
45 min
Curried chicken rasam
50 min
Coriander chilli chutney
5 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min