Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di anacardi non salati
- 5 g di sale + q.b.
- 80 g olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 350 g di pasta secca corta, tipo farfalle
- 150 g di pomodori datterino o Piccadilly a tocchetti
- 100 g di bresaola a listarelle
- 50 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 125 g di mozzarella fiordilatte, ben sgocciolata, a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3241 kJ / 774.8 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 947 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cous cous con sgombro e olive
30min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Trofie fredde con pesto di avocado
30min
Penne risottate ai gamberi
30min
Insalata di pasta alla mediterranea
30min
Insalata di patate alla greca (TM6)
1h
Busiate in insalata con pesto all'arancia e pesce spada
20min
Pasta caprese
20min
Fusilli alla curcuma e pancetta
30min
Crostata di pomodori con pesto
1 Std. 30 Min
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1h
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min