Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di anacardi non salati
- 5 g di sale + q.b.
- 80 g olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 350 g di pasta secca corta, tipo farfalle
- 150 g di pomodori datterino o Piccadilly a tocchetti
- 100 g di bresaola a listarelle
- 50 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 125 g di mozzarella fiordilatte, ben sgocciolata, a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3241 kJ / 774.8 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 947 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cous cous con sgombro e olive
30 min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 min
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40min
Pasta fredda al profumo di zafferano e limone
40min
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30 min
Pasta caprese
20min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 min
Maccheroncini estivi con melanzane, pomodorini e feta
35min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Spaghetti broccoli e noci
40min
Paccheri zucca e provola
45 min
Spaghetti alla checca
40min