Scaloppine di vitello allo zenzero e limone

Scaloppine di vitello allo zenzero e limone

3.6 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di farina tipo 00
    30 - 50 g
  • di carne di vitello a fette sottili (circa 10x15 cm)
    600 g
  • limone
    ½
  • di zenzero fresco, pelato e a pezzi
    10 - 15 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di burro
    30 g
  • di vino bianco
    50 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di sale
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 1236 kcal / 5172 kJ
Białko 129.6 g
Tłuszcz 61.7 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 24.5 g
Sód 2115.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...