Gamberi e calamari speziati

Gamberi e calamari speziati

4.9 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di coriandolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • spicchi di aglio
    2
  • di scorza di limone (5x2 cm circa), senza la parte bianca
    2 pezzi
  • peperoncino piccante rosso, fresco a metà e privato dei semini
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di vino bianco secco
    30 g
  • di paprika dolce
    ½ cucchiaino
  • di sale + q.b.
    ¼ di cucchiaino
  • di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
    300 g
  • di calamari ad anelli (1 cm)
    300 g
  • limone, preferibilmente biologico il succo
    ½

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 108 kcal / 450 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 1.7 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 284.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...