Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini

Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini

4.3 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 320 g di pasta secca corta (es. mezze maniche)
  • 10 foglie di menta fresca lavate e asciugate
  • 2 rametti di timo limonato le foglioline lavate e asciugate
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 10 g di rucola
  • 10 foglie di basilico fresco lavate e asciugate
  • 2 pizzichi di origano secco
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 10 g di mandorle pelate
  • 80 g di tonno sott'olio, sgocciolato
  • 150 g di pomodorini ciliegia in quarti
    150 g di pomodori datterino, in quarti
  • 80 g di Parmigiano Reggiano in scaglie
  • 30 g olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 385.4 mg
Białko 21.8 g
Kalorie 1872.8 kJ / 447.5 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...