Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino a pezzi
- 500 g di acqua
- 250 g di cavoletti di Bruxelles, puliti e a metà
- 320 g di pasta corta a piacere
- 50 g di cipolla dorata a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio schiacciato
- 80 g di pinoli, tostati
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2328 kJ / 556.5 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 278.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta broccoli e acciughe
40min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1h 5min
Pasta con cavolo rosso e pistacchi (senza glutine)
50min
Pasta al forno con cavolfiori e scamorza
1 Std. 15 Min
Pasta al pesto di fagiolini
30min
Pasta di grano saraceno con crema di piselli e pecorino
30min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20min
Pasta integrale con pesto di cavolo riccio e noci
20min
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35min
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1 Std. 20 Min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35min