
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 5 g oleju
- 1 ½ łyżeczki soli
- 200 g kuskusu perłowego
- 500 g warzyw, mieszanych, np. różyczek brokułu, różyczek kalafiora lub 1-2 cm plastrów cukinii, pieczarek, papryki, bez gniazd nasiennych
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych lub dowolnej mieszanki suszonych ziół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1073.8 kJ / 256.7 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 51.3 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1156.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 Min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 Min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 Min
Gotowanie kaszy bulgur
25 Min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 Min
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35 Min
Gotowanie ryżu
25 Min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min