
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
ryżowego makaronu, vermicelli70 g
-
wody500 g
-
oleju1 łyżeczka
-
marchewki z odciętymi końcówkami80 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków80 g
-
rzodkiewek50 g
-
czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g
Sos chili
-
wody90 g
-
koreańskiej pasty chili gochujang30 g
-
sosu sojowego90 g
-
cukru30 g
Zwijanie spring rollsów
-
kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych50 g
-
ciepła woda do namoczenia
-
płatów papieru ryżowego (Ø ok. 22 cm, patrz wskazówka)8
-
liści sałaty (ok.15 x 10 cm)8
-
kolendry, świeżej tylko liście, grubo posiekane8 gałązek
-
mięty, świeżej tylko liście, grubo posiekane8 gałązek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
957 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
1700 mg