Ravioli di Santo Stefano

Ravioli di Santo Stefano

4.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti
  • 500 g di acqua
  • 500 g di spinaci baby freschi
  • 5 g di sale
  • 250 g di ricotta fresca, ben scolata
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Pasta fresca
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 100 g di burro
  • 6 foglie di salvia fresca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 662.1 mg
Białko 20.1 g
Kalorie 2035.3 kJ / 486.5 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 14.6 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...