Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci baby freschi
- 5 g di sale
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 100 g di burro
- 6 foglie di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2035.3 kJ / 486.5 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 662.1 mg
Alternatywne przepisy
Paella veloce
40min
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1h 30min
Gnocchi di patate ripieni di speck e Brie
1h 20 min
Ravioli alla valtellinese
1h 45min
Michetta (TM6)
6h 30min
Frittelle di carciofi
45min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45min
Monte Cristo sandwich
4h 30 min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1h 45min
Pizza al lardo, pere, gorgonzola e noci
6 Std. 15 Min
Pollo fritto coreano in salsa piccante
3h
Tortelli di patate parmensi
1h 30min