Ravioli ai grani antichi con ricotta e pesto di pistacchi

Ravioli ai grani antichi con ricotta e pesto di pistacchi

4.8 18 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

Sfoglia ai grani antichi
  • 200 g farina tipo 0 di grani antichi
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di acqua
Ripieno
  • 100 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di sale
  • 250 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
Terminare la preparazione
  • 250 g di acqua
  • 50 g di burro
  • 4 - 5 foglie di salvia fresca lavate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.4 g
Kalorie 2895 kJ / 692 kcal
Tłuszcz 48.8 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 42.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...