Pinsa romana alla carbonara

Pinsa romana alla carbonara

4.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    1570 g
  • di zucchero
    ½ cucchiaino
  • di lievito madre essiccato
    25 g
  • di farina tipo 0
    360 g
  • di farina di riso + q.b.
    65 g
  • di farina di soia
    25 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    1 cucchiaino
  • di sale
    10 g
  • di succo di limone
    30 g
Condimento alla carbonara
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
    25 g
  • di guanciale a cubetti
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • uova medie
    2
  • tuorli
    5
  • di pepe nero macinato
    4 - 5 pizzichi
  • di sale
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di pecorino Romano in scaglie
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 806 kcal / 3371 kJ
Białko 32.6 g
Tłuszcz 37.2 g
Węglowodany 90.4 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 1860.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...