Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1570 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
- 25 g di lievito madre essiccato
- 360 g di farina tipo 0
- 65 g di farina di riso + q.b.
- 25 g di farina di soia
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
Condimento alla carbonara
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 25 g di pecorino Romano, a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di guanciale, a cubetti
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 2 uova medie
- 5 tuorli
- 4 - 5 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di pecorino Romano in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3371 kJ / 806 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 90.4 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1860.6 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia pomodorini e olive
3h 30min
Pinsa farcita
3 Std.
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4 Std.
Focaccia patate e rosmarino
1 Std.
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Crostata con rose di mele
2 Std.
Pizza al lardo, pere, gorgonzola e noci
6 godz. 15 min
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
1 Std. 30 Min
Panna cotta alle pesche
3 Std. 15 Min
Pane integrale con fichi e noci
4 Std. 30 Min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.