Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 180 g farina tipo 00
- 60 g di fecola di patate
- 150 g di bevanda a base di soia non dolcificata
- 120 g di zucchero
- 120 g di olio di semi di mais
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di bevanda a base di riso e cocco
- 1 pizzico di curcuma in polvere
- 50 g di amido di mais (maizena)
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
Terminare la preparazione
- succo di ananas q.b.
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1745.7 kJ / 417.2 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 13.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta vegana arancia e cocco
1 Std. 30 Min
Formaggio vegano tritato
10 Min
Maionese (vegan)
10 Min
Plumcake esotico da viaggio (senza glutine, senza lattosio) di Damiano Carrara
7h 30min
Gelato cocco-caramello con crêpes (senza lattosio)
8 Std. 20 Min
Pasta choux (vegan)
2 Std.
Cornetti alla frutta secca (vegan)
2 Std. 10 Min
Torta di carote e frutta secca con cioccolato (vegan)
1 Std. 10 Min
Pan di Spagna (vegan)
50 Min
Crema pasticcera (vegan)
15 Min
Polpette di lenticchie e funghi con purè di cavolfiore
1 Std. 25 Min
Torta di mele con meringata e crumble (vegan)
1 Std. 45 Min