Minestra di lenticchie e cavolfiore

Minestra di lenticchie e cavolfiore

4.4 90 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di porro a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di lenticchie secche (vedere consigli)
  • 900 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 300 g di cimette di cavolfiore a pezzi piccoli
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 20.4 mg
Białko 14.1 g
Kalorie 992.5 kJ / 237.3 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 28.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...