
Urządzenia i Akcesoria
Lemon Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
gingelly oil2 tsp
-
mustard seeds1 tsp
-
urad dhall1 tsp
-
chana dhal soaked for 20 minutes, drained1 tsp
-
curry leaves deveined2 sprigs
-
ground turmeric½ tsp
-
asafoetida1 pinch
-
salt adjust to taste1 tsp
-
roasted peanuts with skin, plus extra for garnishing20 g
-
roasted cashew nuts without skin, plus extra for garnishing20 g
-
cooked rice (type Basmathi) (see tip)450 g
-
lime juice60 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
160 kcal /
671 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
610 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ghee Rice
1 godz. 15 min
Fish Ceviche
3 godz. 25 min
Paneer Tikka Pizza
2 godz.
Sambhar Masala
25 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 godz.
Freekeh pilaf with broad beans
1 godz.
Mango Lassi
5 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Idli
15 godz. 40 min
Chhole (chickpea curry) and rice
45 min
Vegetable Sambar
35 min
Rasam
20 min