Urządzenia i Akcesoria
Lemon Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
gingelly oil2 tsp
-
mustard seeds1 tsp
-
urad dhall1 tsp
-
chana dhal soaked for 20 minutes, drained1 tsp
-
curry leaves deveined2 sprigs
-
ground turmeric½ tsp
-
asafoetida1 pinch
-
salt adjust to taste1 tsp
-
roasted peanuts with skin, plus extra for garnishing20 g
-
roasted cashew nuts without skin, plus extra for garnishing20 g
-
cooked rice (type Basmathi) (see tip)450 g
-
lemon juicelime juice60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
610 mg
Białko
4 g
Kalorie
671 kJ /
160 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chai tea
15 min
Roselle Payasam
35 min
Ghee Rice
1 godz. 15 min
Potato Peratal
40 min
Ghee Roasted Chicken
1 godz. 15 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Vegetable Sambar
35 min
Lion's Mane Mushroom Curry
45 min
Idli
15 godz. 40 min
Chapatis
1 godz.
Chai Masala (Masala Tea)
15 min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.