
Urządzenia i Akcesoria
Lemon Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
gingelly oil2 tsp
-
mustard seeds1 tsp
-
urad dhall1 tsp
-
chana dhal soaked for 20 minutes, drained1 tsp
-
curry leaves deveined2 sprigs
-
ground turmeric½ tsp
-
asafoetida1 pinch
-
salt adjust to taste1 tsp
-
roasted peanuts with skin, plus extra for garnishing20 g
-
roasted cashew nuts without skin, plus extra for garnishing20 g
-
cooked rice (type Basmathi) (see tip)450 g
-
lime juice60 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
160 kcal /
671 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
610 mg