Lemon Rice

Lemon Rice

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • gingelly oil
    2 tsp
  • mustard seeds
    1 tsp
  • urad dhall
    1 tsp
  • chana dhal soaked for 20 minutes, drained
    1 tsp
  • curry leaves deveined
    2 sprigs
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • asafoetida
    1 pinch
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • roasted peanuts with skin, plus extra for garnishing
    20 g
  • roasted cashew nuts without skin, plus extra for garnishing
    20 g
  • cooked rice (type Basmathi) (see tip)
    450 g
  • lime juice
    60 g
    lemon juice

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 160 kcal / 671 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 610 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...