Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp gingelly oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp urad dhall
- 1 tsp chana dhal, soaked for 20 minutes, drained
- 2 sprigs curry leaves, deveined
- ½ tsp ground turmeric
- 1 pinch asafoetida
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 20 g roasted peanuts, with skin, plus extra for garnishing
- 20 g roasted cashew nuts, without skin, plus extra for garnishing
- 450 g cooked rice (type Basmathi) (see tip)
-
60
g lime juice
lub lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 671 kJ / 160 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 610 mg
Alternatywne przepisy
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Mango Lassi
5 min
Chapatis
1h
Strawberry Lassi
5 min
Pilau rice using rice mode
40 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 min
Vegetable Sambar
35 min
Prawn Biryani
1 godz. 15 min
Sea Moss Gel
12 Std. 10 Min
Virgin Chai Vanilla Cocktail
Brak ocen
Thai Green Curry and Lemongrass Rice
1 godz. 15 min
Potato Peratal
40 min