Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 sprigs fresh parsley, leaves only
- 220 g onions, cut in halves
- 1 - 2 garlic cloves
- 45 g extra virgin olive oil
- 1000 g mussels, shells scrubbed and de-bearded
- 150 g dry white wine
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground pepper
- 100 g single cream, approx. 18% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Mussels in spicy tomato sauce
45min
Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)
10min
Fish and Potatoes with Tomato Sauce
50min
Sous-Vide Salmon
1h
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
1 Std. 40 Min
Mussels with crème fraiche and herbs (Mouclade)
1h
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 godz. 45 min
Sous-Vide Pork Chops, Pears and Chocolate Sauce
2h 55min
Turkey Benedict with Stuffing Waffles
1h 5min