Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 sprigs fresh parsley, leaves only
- 220 g onions, cut in halves
- 1 - 2 garlic cloves
- 45 g extra virgin olive oil
- 1000 g mussels, shells scrubbed and de-bearded
- 150 g dry white wine
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground pepper
- 100 g single cream, approx. 18% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 Min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Mussels with Thai Green Curry Sauce
Brak ocen
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5) Metric
2 godz.
Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
1h 10min
Chicken Coq au Vin (Betty) Metric
2h 15min
Scallops with pea purée
25min
Mussels with crème fraiche and herbs (Mouclade)
1h
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Mussels in spicy tomato sauce
45min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50min