Mussels in white wine and cream sauce

Mussels in white wine and cream sauce

4.7 18 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves only
    10 - 15 sprigs
  • onions cut in halves
    220 g
  • garlic cloves
    1 - 2
  • extra virgin olive oil
    45 g
  • mussels, shells scrubbed and de-bearded
    1000 g
  • dry white wine
    150 g
  • salt
    1 pinch
  • ground pepper
    1 pinch
  • single cream, approx. 18% fat
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 223 kcal / 935 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...