Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piri Piri Sauce
- 3 garlic cloves
- 4 fresh Fresno chilies, stems removed, halved
- 2 - 4 dried 'chile de árbol' chilies, to taste
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tsp coarse salt
- ½ tsp dried oregano
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 1 ½ oz red wine vinegar
- 53 oz whole chicken, spatchcocked (see Tip)
Vegetable Salad and Grilling
- 16 oz mixed vegetables (e.g. broccoli, carrots, red bell pepper), in pieces (2 in.)
- 3 ½ oz mayonnaise
- ¼ tsp salt, to taste (opcjonalnie)
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ½ tbsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3665 kJ / 876 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 904 mg
Alternatywne przepisy
Chili Lime Steamed Corn
25min
Chili-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1 Std. 10 Min
Hazelnut Coffee
5 min
Arabian Spice Mix
5 min
Gyro Spice Blend
5 min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4 Std.
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Digestive Bliss
5 min
Crown Roast of Lamb
1 Std. 40 Min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Carolina BBQ Chicken with Skillet Cornbread
3h 25 min
Mediterranean Lamb Burger
45min