Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad

Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad

4.9 44 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Piri Piri Sauce
  • garlic cloves
    3
  • fresh Fresno chilies stems removed, halved
    4
  • dried 'chile de árbol' chilies to taste
    2 - 4
  • smoked paprika
    ½ tsp
  • coarse salt
    1 tsp
  • dried oregano
    ½ tsp
  • extra virgin olive oil
    3 ½ oz
  • red wine vinegar
    1 ½ oz
  • whole chicken spatchcocked (see Tip)
    53 oz
Vegetable Salad and Grilling
  • mixed vegetables (e.g. broccoli, carrots, red bell pepper), in pieces (2 in.)
    16 oz
  • mayonnaise
    3 ½ oz
  • salt (opcjonalnie) to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • Dijon mustard
    1 ½ tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 876 kcal / 3665 kJ
Białko 65 g
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 904 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...