Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)

Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)

4.8 16 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 16 godz.
4 portions

Składniki

  • basmati rice
    9 oz
  • urad dal (black lentils), skinless, split
    2 ½ oz
  • chana dal (chickpeas), skinless, split
    1 ½ oz
  • fenugreek seeds (methi seeds)
    1 tsp
  • water divided, plus extra to sprinkle
    35 ½ oz
  • lemon juice
    1 oz
  • salt
    1 tsp
  • ghee
    1 ½ oz
    1 ½ oz coconut oil, (for vegan)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 463 kcal / 1937.3 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 0.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...