
Urządzenia i Akcesoria
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 16 godz.
4 portions
Składniki
-
basmati rice9 oz
-
urad dal (black lentils), skinless, split2 ½ oz
-
chana dal (chickpeas), skinless, split1 ½ oz
-
fenugreek seeds (methi seeds)1 tsp
-
water divided, plus extra to sprinkle35 ½ oz
-
lemon juice1 oz
-
salt1 tsp
-
ghee1 ½ oz
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
463 kcal /
1937.3 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
0.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Coconut and Coriander Chutney
5 min
Fresh coconut chutney
10 min
Paneer
4 godz. 5 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Chapatis
1 godz.
Vegetable Sambar
35 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Lemon rasam
40 min
Idli
15 godz. 40 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Vada
2 godz. 35 min