
Urządzenia i Akcesoria
Aloo Gobi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
potatoes peeled, cut in chunks (2 cm)250 g
-
fresh green chilli deseeded1
-
cumin seeds toasted1 tsp
-
ground coriander seed2 tbsp
-
ground turmeric½ tsp
-
red chilli powder½ tsp
-
water60 g
-
rock salt adjust to taste½ tsp
-
cauliflower florets250 g
-
tomatoes (approx. 1 tomato), cut in cubes (1 cm)150 g
-
fresh coriander leaves only, chopped, to garnish1 tbsp
-
cold pressed sesame oil1 tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
117 kcal /
490 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Everyday Vegan
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Gobi masala
30 min
Chana Masala
45 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Potato Peratal
40 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Coriander Chutney
5 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min