Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g potatoes, peeled, cut in chunks (2 cm)
- 1 fresh green chilli, deseeded
- 1 tsp cumin seeds, toasted
- 2 tbsp ground coriander seed
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp red chilli powder
- 60 g water
- ½ tsp rock salt, adjust to taste
- 250 g cauliflower florets
- 150 g tomatoes (approx. 1 tomato), cut in cubes (1 cm)
- 1 tbsp fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- 1 tbsp cold pressed sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 490 kJ / 117 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Indian Pilaf Rice
1h
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Sambhar
1h 5min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Chana Masala
45 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Paneer Makhani
1h
Vegetable Sambar
35 min
Vegetable Biryani
50 min
Gobi masala
30 min