Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g potatoes, peeled, cut in chunks (2 cm)
- 1 fresh green chilli, deseeded
- 1 tsp cumin seeds, toasted
- 2 tbsp ground coriander seed
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp red chilli powder
- 60 g water
- ½ tsp rock salt, adjust to taste
- 250 g cauliflower florets
- 150 g tomatoes (approx. 1 tomato), cut in cubes (1 cm)
- 1 tbsp fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- 1 tbsp cold pressed sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 490 kJ / 117 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Vegetable Biryani
50min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Tarka dal
30min
Potato Curry (Ala Hodi)
40min
Sambhar
1h 5min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Tarka Dal
9h 5 min
Vegetable Sambar
35min
Chhole (chickpea curry)
35min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Chana Masala
45min