Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 1 piece fresh ginger (2 cm), sliced
- 250 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cardamom
- ½ tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground paprika
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1000 g chicken breast, cut into cubes (4 cm)
- 400 g water
- 1 loomi (dried lime), pierced (see tip)
-
2
tsp chicken stock paste, homemade
lub 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 200 g fresh baby okra
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1138 kJ / 271 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Snapper with Spiced Oil
25 Min
Sliced Fruit Salad with Citrus Dressing (TM5)
30min
Sautéing Turkey Cubes
Brak ocen
Roselle Jelly
35min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Koshari stew
45min
Miso Soup, Sake Seafood with Rice
1 godz. 5 min
Lamb stew
Brak ocen
Fish curry
35min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 Std. 30 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min