Urządzenia i Akcesoria
Sambhar Masala
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar
Składniki
-
coriander seeds1 oz
-
dried red chili flakes1 tbsp
-
fenugreek seeds1 tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
cumin seeds2 tsp
-
cinnamon stick½
-
desiccated coconut, unsweetened1 oz
-
fresh curry leaves15
-
hing powder (asafoetida)1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
33.8 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1453.3 kJ /
347.3 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
21.7 g
Tłuszcz nasycony
16.9 g
Węglowodany
36.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.
Fresh coconut chutney
10 min
Lemon rasam
40 min
Tarka dal
30 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Chapatis
1 godz.
Vegetable Sambar
35 min
Rasam
20 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Idli
15 godz. 40 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min