
Urządzenia i Akcesoria
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves20 g
-
fresh green chillies deseeded2
-
fresh ginger cut in cubes2 cm
-
olive oil50 g
-
ground coriander1 ½ heaped tsp
-
ground cumin1 ½ heaped tsp
-
ground fennel½ heaped tsp
-
ground turmeric¼ heaped tsp
-
garam masala½ heaped tsp
-
mung beans (dhall) soaked overnight and drained150 g
-
tomatoes cut in quarters200 g
-
water350 g
-
carrots cut in slices (1 cm)100 g
-
onions (approx. 1 onion), cut in slices80 g
-
coconut milk50 g
-
salt adjust to taste2 heaped tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
264 kcal /
1104 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Let's Go Mamak
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy