Moong Dhall (Green Peas Dhall)

Moong Dhall (Green Peas Dhall)

4.5 36 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    20 g
  • fresh green chillies deseeded
    2
  • fresh ginger cut in cubes
    2 cm
  • olive oil
    50 g
  • ground coriander
    1 ½ heaped tsp
  • ground cumin
    1 ½ heaped tsp
  • ground fennel
    ½ heaped tsp
  • ground turmeric
    ¼ heaped tsp
  • garam masala
    ½ heaped tsp
  • mung beans (dhall) soaked overnight and drained
    150 g
  • tomatoes cut in quarters
    200 g
  • water
    350 g
  • carrots cut in slices (1 cm)
    100 g
  • onions (approx. 1 onion), cut in slices
    80 g
  • coconut milk
    50 g
  • salt adjust to taste
    2 heaped tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 264 kcal / 1104 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...