Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
850 g
Składniki
Pesto bazyliowe
-
20 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
10 g orzeszków piniowych10 g migdałów, w płatkach
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Łosoś, fasolka szparagowa i ryż
-
2 filety z łososia, świeże, bez skóry bez ości (ok. 130 g każdy)
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
1200 g wody
-
100 g ryżu basmati
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z obciętymi końcówkami, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżeczka masła
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 160 g
Sód
93.4 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
1181.3 kJ /
282.3 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25 min
Brokuły i cukinia na parze (BLW, dla dzieci)
15 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Placki bananowe z cynamonowym jogurtem (BLW, dla dzieci)
25 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 25 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min