Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 barbabietola cotta a pezzi
- 240 g di ceci bianchi in scatola, sgocciolati
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- ½ limone, il succo spremuto
- 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano (almeno 36 mesi)
- 320 g di pasta corta a piacere
- mandorle a lamelle q.b. per decorare
- prezzemolo fresco tritato q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1805.8 kJ / 431.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 72.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 466.8 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate e carote al rosmarino
45min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1 Std.
Risotto ricotta e spinaci
30 Min
Burger di barbabietola
1 Std.
Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)
35min
Curry di ceci (vegan)
1 Std.
Risotto alle castagne
30 Min
Burger di quinoa e verdure
25 Min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40min
Spaghetti integrali con crema di lenticchie e carote
45min
Cotolette di sedano rapa con crema di patate (senza lattosio)
35min
Ragù di nocciole vegetariano
35min