Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 barbabietola cotta a pezzi
- 240 g di ceci bianchi in scatola, sgocciolati
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- ½ limone, il succo spremuto
- 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano (almeno 36 mesi)
- 320 g di pasta corta a piacere
- mandorle a lamelle q.b. per decorare
- prezzemolo fresco tritato q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1805.8 kJ / 431.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 72.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 466.8 mg
Alternatywne przepisy
Burger di barbabietola
1j
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 Min
Spaghetti integrali con crema di lenticchie e carote
45 Min
Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure
35 Min
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1j 30 menit
Risotto radicchio e uva
40 min
Trofie fredde con pesto di avocado
30 min
Pasta al pesto di cavolo nero
40 min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30 min
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35 Min
Fusilli alla curcuma e pancetta
30 min
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40 min