Pasta con crema di barbabietola (senza lattosio)

Pasta con crema di barbabietola (senza lattosio)

4.4 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 barbabietola cotta a pezzi
  • 240 g di ceci bianchi in scatola sgocciolati
  • ½ cucchiaino di sale
  • 100 g di acqua
  • ½ limone il succo spremuto
  • 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano (almeno 36 mesi)
  • 320 g di pasta corta a piacere
  • mandorle a lamelle q.b. per decorare
  • prezzemolo fresco tritato q.b. per decorare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 466.8 mg
Białko 14.5 g
Kalorie 1805.8 kJ / 431.5 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 72.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...