Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di zucchine, a dadini (2 cm)
- 5 g di mentuccia, lavata e tritata grossolanamente
- 1 foglia di alloro secca
- 100 g di cipolla, in quarti
- 250 g di orzo perlato, sciacquato e scolato
- 40 g di dado per brodo vegetale (vedere consigli)
- 850 g di acqua
- 120 g di formaggio di capra fresco, a pezzi (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 160 g
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 0.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e zucca
50min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1 godz.
Risotto alla zucca
30 min
Plumcake alle carote al Varoma
2 godz.
Carote e patate dolci al vapore
30 min
Patate e zucca al vapore
25 Min
Risotto radicchio e pancetta
40 min
Ragù di carne e verdurine
30 min
Risotto al pomodoro e cavolfiore (10-12 mesi)
40 min
Lenticchie con riso e mela
2h 35min
Risotto zucchine e pancetta
35min
Zuppa cremosa di zucca e salvia
40 min