Risotto met oesterzwam en champagne

Risotto met oesterzwam en champagne

4.9 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porties

Składniki

  • uien gevierendeeld
    150 g
  • knoflookteentje
    1
  • olijfolie
    30 g
  • spek, elk soort in dunne plakjes gesneden
    100 g
  • oesterzwammen gesneden
    250 g
  • vleesbouillonpasta
    1 tl
    1 blokje vleesbouillon
  • Champagne
    300 g
    300 g droge witte wijn
  • water
    500 g
  • risottorijst
    300 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
    30 g
  • Parmezaanse kaas geraspt
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 480.9 mg
Białko 15.3 g
Kalorie 2687.9 kJ / 642.4 kcal
Tłuszcz 27.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 69.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...