Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g uien, gevierendeeld
- 1 knoflookteentje
- 30 g olijfolie
- 100 g spek, elk soort in dunne plakjes gesneden
- 250 g oesterzwammen, gesneden
-
1
tl vleesbouillonpasta
lub 1 blokje vleesbouillon -
300
g Champagne
lub 300 g droge witte wijn - 500 g water
- 300 g risottorijst
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2687.9 kJ / 642.4 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 480.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Herfstlimonade/Virgin sangria
35min
Mosselen met frietjes
45min
Gegrilde zeevruchten plank
Brak ocen
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
3 Std.
Artisjokken met citroen-knoflookboter
1h
Thaise pinda kip met kokosrijst
1h
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Brak ocen
Vietnamese gegrilde kip met citroengras en rijst (glutenvrij)
30min
Azteca taart
1h
Iers sodabrood
Brak ocen
Tostadas met kip
40min
Aardappelpuree met de Peeler
Brak ocen