Risotto met oesterzwam en champagne
TM6 TM5 TM31

Risotto met oesterzwam en champagne

5.0 (3 oceny)

Składniki

  • 150 g uien, gevierendeeld
  • 1 knoflookteentje
  • 30 g olijfolie
  • 100 g spek, elk soort in dunne plakjes gesneden
  • 250 g oesterzwammen, gesneden
  • 1 tl vleesbouillonpasta
    lub 1 blokje vleesbouillon
  • 300 g Champagne
    lub 300 g droge witte wijn
  • 500 g water
  • 300 g risottorijst
  • 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2687.9 kJ / 642.4 kcal
Białko
15.3 g
Węglowodany
69.8 g
Tłuszcz
27.4 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Błonnik
2.1 g
Sód
480.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy