Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g uien, gevierendeeld
- 1 knoflookteentje
- 30 g olijfolie
- 100 g spek, elk soort in dunne plakjes gesneden
- 250 g oesterzwammen, gesneden
-
1
tl vleesbouillonpasta
lub 1 blokje vleesbouillon -
300
g Champagne
lub 300 g droge witte wijn - 500 g water
- 300 g risottorijst
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2687.9 kJ / 642.4 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 480.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto met Parmezaanse kaas
30min
Pompoenbrood
1h 45min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1h
Glutenvrije chocolade cupcakes met botercrème
Keine Bewertungen
Virgin citroen en tijm cocktail
45min
Spaanse risotto
40min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45min
Miso carbonara udon noedels
25 min
Sabayon met sinaasappellikeur
15min
Mediterraanse parelgerstrisotto
1h
Tostadas met kip
40min
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
40min