Wersje kompatybilne
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g ham, in plakjes
- 80 g uien
- 30 g boter
- 500 g diepgevroren doperwtjes
- 500 g water
- 1 el groentebouillonpasta
- ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 10 g verse muntblaadjes
- 10 g microgreens (blaadjes)
- 20 g honing
- 100 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 694.6 kJ / 166 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 306.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccolisoep
15min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 Min
Aardappel-preisoep
40min
Broccolisoep met volkoren croutons
40min
Romige courgettensoep
25 min
Romige erwtensoep
40min
Romige tomatensoep
25 min
Tomatensaus
40min
Geraspte Parmezaanse kaas
5 min
Basis kippenbouillon
35 Min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min
Zachte wortelsoep met venkel
40min