Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette

Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette

4.8 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porties

Składniki

Vinaigrette
  • sjalot gehalveerd
    50 g
  • verse dille (± 20 g takjes)
    2 bossen
  • koolzaadolie
    80 g
  • witte wijnazijn
    40 g
  • graanmosterd
    10 g
  • zout
    ¼ tl
  • gemalen peper
    4 snuifjes
Asperges
  • water
    500 g
  • witte asperges geschild, in de lengte verdeeld volgens grootte
    700 g
  • suiker
    1 tl
  • zout
    1 tl
  • boter
    10 g
Zalm
  • verse zalmfilet, ontveld (± 180 g elk)
    4
  • koolzaadolie
    10 g
  • citroen enkel een beetje geraspte schil
    1
  • zout
    ½ tl
  • gemalen peper
    4 snuifjes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 38.8 g
Kalorie 2531 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...