Wersje kompatybilne
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinaigrette
- 50 g sjalot, gehalveerd
- 2 bossen verse dille (± 20 g takjes)
- 80 g koolzaadolie
- 40 g witte wijnazijn
- 10 g graanmosterd
- ¼ tl zout
- 4 snuifjes gemalen peper
Asperges
- 500 g water
- 700 g witte asperges, geschild, in de lengte verdeeld volgens grootte
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 10 g boter
Zalm
- 4 verse zalmfilet, ontveld (± 180 g elk)
- 10 g koolzaadolie
- 1 citroen, enkel een beetje geraspte schil
- ½ tl zout
- 4 snuifjes gemalen peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2531 kJ / 607 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gestoomde kipfilet met citroenaroma
1小时 15 分钟
Spinazierisotto met asperges
40 分钟
Kokosmelk en cacao pudding (zuivelvrij)
15min
Vis in dragonkorst, primeur wortelen en erwtenpuree
1小时
Gevulde vis
1h 50min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Brak ocen
Gestoomd paaslam met groentjes
Brak ocen
Mout milkshake
10min
Rode ogen gevulde eieren
Brak ocen
Oranje gekleurde eieren
Brak ocen
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1h 50min
Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
1小时 30 分钟