Veelzijdige stevige soep
TM6

Veelzijdige stevige soep

4.5 (2 oceny)

Składniki

  • 20 - 25 g olijfolie
  • 100 - 150 g gemengde groenten, om te sauteren (bv. uien, sjalotten, prei...), in stukken (2 cm)
  • 350 - 400 g gemengde groenten, om soep van te maken (bv. courgette, wortel, pompoen, zoete aardappel, knolselderij, pastinaak...), in stukken (2 cm)
  • 50 g gemengde diepvriesgroenten (opcjonalnie)
    lub 50 g diepvriesdoperwten (opcjonalnie)
  • 700 - 800 g water
  • 1 tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
    lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • ½ - 1 tl zout
    lub ½ - 1 el sojasaus
  • 60 - 80 g ongekookte pasta voor soep

Wartości odżywcze
na 1 porties
Kalorie
670 kJ / 160 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy