Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g olijfolie
- 100 - 150 g gemengde groenten, om te sauteren (bv. uien, sjalotten, prei...), in stukken (2 cm)
- 350 - 400 g gemengde groenten, om soep van te maken (bv. courgette, wortel, pompoen, zoete aardappel, knolselderij, pastinaak...), in stukken (2 cm)
-
50
g gemengde diepvriesgroenten (opcjonalnie)
lub 50 g diepvriesdoperwten (opcjonalnie) - 700 - 800 g water
-
1
tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) -
½ - 1
tl zout
lub ½ - 1 el sojasaus - 60 - 80 g ongekookte pasta voor soep
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccolisoep
15 Min
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45 Min
Vegan feta in olie met kruiden
Brak ocen
Soep met zeeduivel en garnalen
1h
Minestrone
45 Min
Romige courgettensoep
25 min
Sojamelk en gestoomde broodjes
Brak ocen
Veelzijdige gladde soep
45 Min
Groentesoep met pasta, varkensrollade met groenten, puddinkjes, muffins
Brak ocen
Aziatische groentesoep met tofu
1h 30min
Groentensoep
35 Min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 Min