Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g olijfolie
- 100 - 150 g gemengde groenten, om te sauteren (bv. uien, sjalotten, prei...), in stukken (2 cm)
- 350 - 400 g gemengde groenten, om soep van te maken (bv. courgette, wortel, pompoen, zoete aardappel, knolselderij, pastinaak...), in stukken (2 cm)
-
50
g gemengde diepvriesgroenten (opcjonalnie)
lub 50 g diepvriesdoperwten (opcjonalnie) - 700 - 800 g water
-
1
tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) -
½ - 1
tl zout
lub ½ - 1 el sojasaus - 60 - 80 g ongekookte pasta voor soep
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bloemkool met kaas
55 min
Groentensoep
35min
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45 min
Romige tomatensoep
25min
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1h 40min
Roerbak met aubergines en kofu
Brak ocen
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1 Std. 45 Min
Veelzijdige gladde soep
45 min
Brood en tomatensoep, opgerolde spinazieomelet en gestoomde ratatouillegroenten
1h 5min
BBQ-saus
20min
Borscht
50min
Mysterieuze soep
45 min