Risotto met eekhoorntjesbrood
TM6 TM5 TM31

Risotto met eekhoorntjesbrood

1.0 (2 oceny)

Składniki

  • 1 bos verse peterselie
  • 30 g sjalotten, gehalveerd
  • 300 g verse eekhoorntjesbrood, schoongemaakt, in stukken
    lub 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood, in water gedrenkt en uitgeperst
  • 30 g extra vergine olijfolie
  • 320 g risottorijst (Carnaroli, Arborio of Parboiled 14 minuten kooktijd)
  • 60 g droge witte wijn
  • 800 g water
  • 1 tl zout
    lub 1 volle tl vleesbouillonpasta
  • 30 g boter, in stukken

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1861 kJ / 444 kcal
Białko
8.1 g
Węglowodany
69.5 g
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy